Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

torstai 3. marraskuuta 2011

35+3 Tutustuminen sairaalaan

Kävinpä sitten eilen illalla yhdeksän maissa tutustumassa sairaalaan. Eli toisin sanoen avasin tietokoneen ja surffasin Oys:in synnyttäjille tarkoitetuille sivuille. Täällä kun ei paikanpäälle pääse tutustumaan. Ilmeisesti sikainfluenssan aikaan ylimääräiset visiitit sairaalan alueelle karsittiin, jolloin myös synnäritutustumisista luovuttiin ja sittemmin henkilökuntapuute on pitänyt huolen siitä, että tutustumisia ei enää livenä ole päässyt tekemään. Tai ainakin näin neuvolantädit kertoivat. Sivustoilla kerrottiin tuttuja juttuja tyyliin milloin sairaalaan pitää lähteä, mistä ovesta mennään sisään, mitä sitten tapahtuu ja millaisia kivunlievitystapoja on mahdollista käyttää. Huvittavin kommentti löytyi eräästä synnyttäjän muistilistasta: ”Varaudu odottamaan vuoroasi.” Heh, no en varmaan varaudu, jos yritän muutenkin sinnitellä kotona mahdollisimman pitkään. Muutama videonpätkäkin sivustoilta löytyi, mutta ei mitään varsinaista synnytysvideota, vaan lyhyitä parin minuutin otteita osastolla ja synnytyshuoneessa kuvattuna. Pisin video olisi ollut 12 minuuttia kestävä opetusvideo vauvan kylvettämisestä, mutta sitäpä en jaksanut vielä alkaa katsomaan. On tässä nimittäin pikkasen kiireellisempänä asiana ensin nuo synnytyskuviot mielen päällä. Ja ymmärtääkseni nuo pesusysteemit sun muut akuutit vauvanhoitojutut neuvotaan sitten sairaalassa kädestäpitäen tällaisille uusavuttomille synnyttäjille.  Kaiken kaikkiaan sivustoilla ei siis ollut mitään varsinaisesti uutta informaatiota, mutta toisaalta en usko, että paikanpäällä vierailu olisi ollut sen kummempi kokemus. Eiköhän ne paikat ehdi tulla tutuksi sitten kun h-hetki on käsillä. Miten teillä muilla? Oletteko käyneet sairaalassa tutustumassa ennakkoon? Kerrottiinko siellä jotain olennaista, mikä allekirjoittaneenkin olisi hyvä tietää?

6 kommenttia:

 1. Ei mekään sillon kaks vuotta sitten päästy tutustumaan OYS:iin, mutta eipä siitä kyllä ois mitään hyötyä ollutkaan. Olennaisinta lienee se, että tietää mistä sinne mennään sisälle ja mistä napista pitää soittaa ovikelloa, jos ovi on lukossa. Ei kai siinä muuta.

  VastaaPoista
 2. ei käyty tutustumassa, enkä kyllä tiedä miksi olisi pitänytkään käydä. Ei se synnytyssalin ulkonäkö juurikaan kiinnostanut siinä vaiheessa kun supistuksia tuli taukoamatta ja housut lillui lapsivedessä :D Ja kaikki olennaiset jutut kerrotaan kyllä paikanpäällä kun synnyttämään menet.

  VastaaPoista
 3. Musta oli tosi kiva käydä tutustumassa mutta en oikeasti tullut hullua hurskaammaksi. Jorvi oli muutenkin jo tuttu kun olin nuoruudessa ollut siellä töissä. Oli vain kiva nähdä niitä muita äitejä ja jutustella mukavia :)

  Mua lähinnä kammoksutti se kierros siellä synnytysosastolla. Kaikki ne ilokaasunaamarit, tietokoneet, käyrät, jalkatuet, keinutuolit, jakkarat ja muut kivunlieventäjät ja härpäkkeet sai mut pikkiriikkisen paniikkiin :D Sinänsä aikuismainen suhtautuminen, hih!

  VastaaPoista
 4. Pääsin käymään syyskuuussa Oysissa tutustumassa synnytyshuoneeseen ja tutkimaan läheltä happikaappia ym. muita vempuloita, joilla vauvoja hoidetaan jos jokin menee "pieleen". Pääsimme myös muiden kaksosodottajien kanssa vastasyntyneiden teholle vilkaisemaan. Mielestäni se oli tarpeellinen käynti, vaikka paikat näyttikin ihan normaalihuoneilta. Tietää ainakin millaiseen ympäristöön joutuu kun se hetki koittaa! :)

  VastaaPoista
 5. Ei päästy mekään OYS:iin tutustumaan, mutta en sitä tosin odottanutkaan. Itsestäni oli kiva mennä ja kokea kaikki uutena. Mitä muuten noteerattiin OYS:ssa niin pikkuvaatteista siellä on hirmuinen pula, esim. sukkia ei löydy sitten millään, sama homma myssyissä. Bodyissa ja housuissa koot ovat sitten järjettömän suuria ja pienet koot menevät heti (veikkaan kyllä että jotkut hamstraakin niitä huoneisiin..). Joten ensimmäisestä kerrasta viisastuneena aion ottaa joskus tulevaisuudessa omia vauvanvaatteita mukaan. Tosin huolehtia etteivät joudu sairaalan pesuun ;).

  VastaaPoista
 6. Kiitoksia vinkeistä Marie ja tervetuloa lukijaksi, jos horinani sattuvat vielä jatkossakin kiinnostamaan. Kävin pikaisesti klikkaamassa sinun blogisi puolelle ja suurena esteetikkona ihastuin jo banneriisi niin kovasti, että täytyy palata paremmalla ajalla lukemaan tarkemmin. :)

  VastaaPoista