Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

lauantai 19. marraskuuta 2011

37+5 Vauvanhuoneen sisustus

No niin, täällä sitä odotellaan. Kaikki olisi valmiina, päätähti vaan puuttuu. Tänään olin äitini seuraneitinä joulupukkiostoksilla ja puhisin menemään pitkin kaupungin raittia pari tuntia toiveikkaana siitä, että sillä saisin aikaan edes muutaman supistuksen. Pah. Mitään vaikutusta ei ollut myöskään viikko sitten isäinpäivän kunniaksi tehdyllä suursiivouksella (paitsi hillitön selkäjumi) eikä toissapäiväisellä raivokkaalla saunomisella. Tässäpä nyt kuitenkin valmiina odottavan vauvanhuoneen sisustusta.

Tästä siis lähdettiin liikkeelle. Työ/vierashuone silloin kun se vielä oli työ/vierashuone.

Nyt huoneeseen sisään astuttaessa ensimmäisenä vastassa on hoitopöytä. Huoneen ulkopuolella toisella puolella käytävää sijaitsee vessa, elikkäs tuleva pesupiste.

Hoitopöydän hyllyillä tarvitaan kaikennäköisiä tarvehärpäkkeitä, niin kuin nyt esimerkiksi harsoja, vaippoja, voiteita, puhdistuspyyhkeitä, talkkia, pikkupyyhkeitä, pumpulipuikkoja ja tietysti äärimmäisen epäkäytännöllinen, mutta ah niin herttainen froteinen hoitoalusta.  Alahyllyllä odottelee pikkumankka ja cd:t sitä silmällä pitäen, että meillä opittaisiin heti nukkumaan pienessä melussa, ja että tulevan isukin ei ole pakko itse laulaa mikäli äippä ei satu olemaan kotosalla…

Hoitopöydän vieressä sijaitsee jampan sänky. Sängyn yläpuolelle on ripustettu aiemmin 34+5 postauksessa vilauttamani postimyynnistä tilattu Dreams-viirinauha.

Sängyn yläpuolella riippuu siskon lahjoittama Mamas and Papas mobile ja päiväpeitteenä vauvakutsuilla lahjaksi saatu Pentikin torkkuhuopa. Pip the Bunny odottelee sängynpäädyssä pikkuherraa saapuvaksi, jotta pääsee tämän unta vahtimaan. Unirätti-nalle on myös samaa sarjaa (jaa miten niin olen vähän pakkomielteinen…?) samoin kuin tulevalta mummilta lahjaksi saatu unipussi, joka roikkuu pinnasängyn laidalla. Vaaleansininen italiankielinen peltikyltti kertoo pikkuprinssin nukkumapaikan olevan tässä. Kyltti ostettiin kesälomareissulla Sisiliasta, ja silloin piti ostaa myös pikkuprinsessa-kyltti, koska tulokkaan sukupuolesta ei vielä ollut tietoa, mutta silti hänelle haluttiin hankkia tuliaisia matkalta.

Entisestä mappihyllystä on nyt tullut jampan vaatekaappi, joka sisältää myös lastenkirjoja, ja äipän ja isukin tiivistetyn kotitoimiston. Pentikin nallukka on myös lahja ihanilta ystäviltä vauvakutsuilta. Hyllyn päällä oleva kyltti kertoo pienten poikien olevan tehty etanoista, sammakoista, koiranhännän tupsukoista. Niistä on pienet pojat tehty. Kellon hankin pitämään äitsykän jonkunkaan näköisessä tolkussa siitä, että mitä vuorokaudenaikaa satutaan elämään ja monesko herääminen sille yölle on menossa…

Olennainen osa sisustusta on myös toki sänky, jossa yösyöttövuorossa oleva vanhempi nukkuu. Oletettavasti suurimman osan aikaa se olen siis minä, koska sen talouden toisen aikuisen pitäisi kenties yrittää nukkua, jotta jaksaa käydä töissä…  Yösyöttöjä mukavuuttamaan hankin siis huoneeseen myös keinutuolin ja ihan vaan silmäniloksi sisustustikkaat, missä voi ainakin osaa ukkelin vaatteista pitää kädenulottuvilla.

Että tällainen huone täällä odottelisi. Alahan tulla sieltä.

5 kommenttia:

 1. Kaunis huone odottelee pienokaista :) Heheh, meillä ipana on jo kohta 11 kk ja huoneen laittoa ei ole vielä edes aloitettu ;) Olis munkin ehkä pitänyt tehdä jotain silloin, kun oli vielä sitä aikaa :)

  VastaaPoista
 2. Kiitoksia, vähän sillä ajatuksella huone yms. jo laitettiinkin, kun ajattelin, että kohta ei ole enää aikaa kuin niihin kaikista kiirellisimpiin tarpeisiin vastaamiseen...

  VastaaPoista
 3. Hei, hienon huoneen olette pojalle sisustaneet. Kateellisena vain täällä haaveilen meidän vauvan omasta huoneesta. Nimim.kaksiossa asutaan eli meidän makuuhuoneesta tulee kohta kolmen makkari...

  Mutta hei, mistä nuo tosi kivat valkoiset säilytyskorit on hankittu?

  t. Mary

  VastaaPoista
 4. Moikka Mary. Meillä taas on makuuhuone sen verran pieni, ettei sinne olisi pinnasänky mahtunut hyvällä tahdollakaan ja mies kolmivuorotyössä, niin jospa saisi tällä järjestetlyllä edes joskus nukuttua... Valkoiset säilytyskorit on Luhtan mallistoa. Taisin itse ostaa Askosta, kun olivat -20 % alessa, mutta saa niitä ainakin Anttilasta ja Citymarketistakin. :)

  VastaaPoista
 5. Siis oonks mä TAAS ollut näin yössä, että olen missannut kokonaan sun lastenhuonepostin?? No, joo!!! =/

  Ihania juttuja! <3 Tuonne se pikkuinen sitten kohta tulee. Katsotaan vaan kuka meistä oikeasti sitten "poksahtaa" ekana... Sä, mä vai Verona... ;) Luulen, että Mammamarianilla menee pisimpään, kun laskettu aika on muistaakseni pisimmällä.

  VastaaPoista