Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

maanantai 21. marraskuuta 2011

38+0 Viimeinen masukuva?

Ja viikko 39 on näin saatu käyntiin. Kahden viikon väleinhän olen sieltä viikolta 27 saakka päivitellyt tätä mahankasvamisgalleriaa, ja todellakin toivon, että tämä kuva jää laatuaan viimeiseksi. En kerta kaikkiaan suostu olemaan enää yhtenä kappaleena kahden viikon päästä ja aloittamassa silloin viikkoa 41, en suostu, piste. Painoa on kertynyt noin 19 kiloa, ja jos tämä raskaus vielä kestää kauan, saan hommata pyörätuolin tai ainakin rollaattorin, sillä siihen malliin on polvet alkaneet paukkua, etteivät ne suostu enää kovin paljoa enempää taakkaa kantamaan. Päivät vielä jotenkuten sujuvat kun pitää itsensä kiireisenä kaikenmaailman touhujen parissa, mutta yöt tuntuvat lähinnä huonolta vitsiltä. Kyljen kääntäminen on sellainen viiden minuutin prosessi ja juuri kun olet edellisen vessakäynnin jälkeen onnistunut nukahtamaan uudestaan, niin johan taas heräät siihen, että eräät puskeutuvat virtsarakkoa vasten niin, että taas on pakko nousta. Nenäsuihketta pitää lisätä jo useita kertoja yössä, jos meinaa, että happi kulkee aamuun saakka, koska limakalvoturvotus on viimeiset pari viikkoa estänyt luonnollisen hengityksen ilman kemiallisia apuneuvoja. Ja jalkaan menee enää tasan yhdet kengät. Ja niidenkin laitto on melkoinen urakka. Jokohan sitä huomenna jaksaisi alkaa urheilemaan noita meidän portaita edestakaisin, jos sillä saisi jotain aikaan…?
 rv 38+0

9 kommenttia:

 1. Tsemppiä loppumetreille! Kuulostat aika kypsältä :D Ymmärrettävää kyllä.. Miten sitä itse onkaan unohtanut tuon kaiken. Synnytin vasta 42+3 ja ne viimeiset viikot/päivät oli ihan yhtä tuskaa (sen kyllä muistan). Mutta olinkin joku luonnonoikku kun noin pitkälle meni. Rauhallinen tyttöhän sieltä tuli ;)

  Ei muuta ku portaita ravaamaan :D

  VastaaPoista
 2. miulla on tismalleen sama olo mikä on siullaki ainaki tätä lukiessa, enää ei huvittas yhtään olla raskaana ! Viikkoja nyt 38+5, huoh :D

  VastaaPoista
 3. sun vatsa on kyllä vaan niin nätti ja sopusuhtaisen näköinen! <3 sovitaanko ettei meistä kumpikaan ole yhdessä paketissa enää kahden viikon kuluttua? ;)

  VastaaPoista
 4. Pingu, sovitaan vaan. =D
  Ja Jonna voi myös liittyä kerhoon, että viikon sisään lähdetään laitokselle, vai?
  Raparperitytölle kiitoksia tsempistä. :)

  VastaaPoista
 5. Tsempit loppusuoralle :)

  Täälläkin odotellaan, tosin vasta viikolla 25 (kaksoset). Olo on hyvin samanlainen kuin esikoisesta oli viimesillään ja mahakin yhtä iso. Ja tätä pitäis kestää vielä ainakin se 10 viikkoa?! :D

  VastaaPoista
 6. Minä oon kyllä poikkeava, kun mulla ei oo mitään varsinaista kiirettä synnyttämään. :D Veikkaan kyllä, että osansa on tuolla esikoisella, joka pitää mut päivät kiireisenä enkä ehdi ajattelemaan koko asiaa. Ja toisekseen - tiedän että pääsen ihan hemmetin paljon helpommalla kun tuo tyyppi on vielä mahassa. :D Sitten kun se syntyy, niin pitäis pystyä hoivaamaan kahta pientä, enkä edelleenkään tajua miten se on mahdollista... Mutta kyllä silti ihan mielelläni kahden viikon sisään synnytän, ihan vaan sen takia ettei tartte käynnistää. Muuten menis vielä viikko, kaks siihen päällekin, ainakin jos olo pysyy näin hyvänä. (Siis kyllä mullakin on huonot yöt, kyljen kääntäminen on työn ja tuskan takana, pissalla tarvii onneks käydä vaan kerran yöllä. Mutta silti, tulin just puolen tunnin reippaalta lenkiltä, tunnen olevani varsin hyväkuntoinen näille viikoille.)

  VastaaPoista
 7. jep.. toivon mukaa viiko sisää! :D

  VastaaPoista
 8. Juu minullahan synnytys käynnisty (kunnolla) rv 38+6 juuri portaiden ravaamisella :) Kättärillä siis 11 kerrosta ja mä lähes juoksin niitä ylös ja alas ison mahan kans.. siitä se sit lähti ja vajaan 4 tunnin päästä poika sylissä:) Et näin meillä! Voimia paljon! T. Vipe

  VastaaPoista
 9. Kiitoksia kannustuksesta kaikille, ja Jenni, huh, sulla sitä onkin tuossa vielä tekemistä ja Veera, ymmärrän kyllä hyvin pointin tuosta kahden kanssa selviämisestä, kun itseä hieman hirvittää se yhdenkään kanssa selviäminen.. :)

  VastaaPoista