Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

keskiviikko 23. marraskuuta 2011

38+2 Linea Negra

Ei niin minkään valtakunnan raportoitavaa. Lähdin pöljä vielä tänäänkin kaupoille äitini seuraksi, ja muutaman tunnin talsimisen jälkeen jalkapohjat oli kyllä aivan tohjona, mutta mitään muuta merkkiä mistään ei ole edelleenkään ilmestynyt. Ajattelin luovuttaa. Jos kasvattaisi loppuajaksi juuret tuohon sohvaan ja tyytyisi kohtaloonsa. Kotona jo julistinkin, että en enää poistu tästä huushollista kuin postilaatikolle tai synnyttämään. No mutta päivän teemaan. Koska tämän päiväkirjan ideana oli alun alkaen raportoida kaikki kummallisuudet ja karmeudet, mitä tähän raskaana olemisen auvoon kuuluu, niin kai se täytyy tämäkin aspekti kattaa. Eli päivän sana on siis Linea Negra tai hormoniviiva tai… rakkaalla lapsellahan on tunnetusti monta nimeä. Allekirjoittaneella tämä viiva alkoi muistaakseni muodostua siinä himpan verran ennen raskauden puoliväliä, ja siitä eteenpäin se on sitten pikkuhiljaa kasvanut pituutta ja tummunut lisää. Koska kyseinen viiva sijaitsee tällaisen vastarannan kiisken vatsalla, sehän ei tietenkään ole suora ja sievä, vaan kiero kuin korkkiruuvi. Linea Negrahan ei ilmeisesti kaikille ilmesty, ja turhamainen nainenkin olisi mieluusti kyseisen merkin voinut kehoonsa ottamatta jättää. Viivat kun kuulemma saattavat hävitä, tai saattavat haaleta, mutta ei välttämättä kaikilla. Jee jee. Tämäkin asia jää siis vain nähtäväksi.  Itselleni ja jälkipolvelleni ikuistamisen merkeissä ajattelin nyt olla niin hurja ja viivan täälläkin paljastaa. Googlen kuvahaku (en suosittele tässä tapauksessa niin kuin en raskausarpien osaltakaan niille, jotka ovat raskauden suhteen vasta-alkajia tai vasta suunnittelun asteella…) kun paljasti, ettei oma koristeeni ole suinkaan edes pahimmasta päästä… Mites muilla? Viivaa vaiko eikö viivaa?

7 kommenttia:

 1. Viime raskaudessa mulla tuli linea negra hyvin tummana jo rv 12 mutta nyt tässä raskaudessa (nyt rv 25) ei oo tullut vielä ollenkaan! :D

  VastaaPoista
 2. Miulta löytyy viiva myös. Varmaan viikolta 30 lähtien on se koristanut mahaa navasta tisseihin saakka. Ilmeisesti se on myös alamahassa, en vaan sitä nää ;) Luotan siihen että se häviää ja jos oikein oon ymmärtänyt, tummimmillaan se on synnytyksen aikoihin.. Ja nyt kun kerta mainitsit, niin pakkohan se oli googlettaa ..!

  VastaaPoista
 3. Mulla ei oo tullut kummassakaan raskaudessa tuota viivaa, mutta napa puolestaan on muuttunut ruskeaksi. Synnytyksen jälkeen se oli ihan kamalan näköinen, mutta onneksi se vaaleni kun rapsutteli sitä suihkussa. :D

  VastaaPoista
 4. Ja mullakin on viiva. :) Se kans tuli kyllä aika myöhään, olisiko alkanut näkymään joskus rv 30 tienoilla? Ei voi enää muistaa, kun siitä on niin kauan. Eikä ole myöskään suora vaan kulkee omia polkujaan. ;)

  VastaaPoista
 5. Mulla viiva ilmestyi vasta reilusti raskauden puolivälin jälkeen ja on yhtä tumma (tai vaalea) kuin sullakin näyttää olevan :)

  ps. kaunis maha sulla!

  VastaaPoista
 6. Muistanko väärin vai onko tuo viiva joskus spekuloitu liittyvän poika-lapseen? Täällä ei ainakaan vielä viivoja näy (rv12) :)

  VastaaPoista
 7. Harriet, joo,kyllä sitä poikaviivaksikin jotkut tituleeraa, mutta kuten muidenkin kommenteista näkyy, niin viiva saattaa ilmestyä vasta melkoisen myöhäänkin. :)

  VastaaPoista