Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

maanantai 19. syyskuuta 2011

29+0 Käyttävätkö vauvat alushousuja?

Jaahas. Aloitetaanpa uusi viikko pikkuhiljaa ajankohtaisiksi käyvillä pohdinnoilla. Käyttävätkö vauvat alushousuja? Häh? En minä vaan tiedä. Ei missään netissä surffaillessani ole kukaan vertaillut vauvojen alushousujen kokoluokituksia eikä laatueroja eikä nettipuotien valikoimissa ainakaan toistaiseksi ole silmilleni hypännyt mainosta, joka sanoisi, että ”muut saman tuotteen hankkineet ostivat myös paketillisen näitä” tai ”nyt viikkotarjouksena vauvan alushousupaketti vain 9,99,-”. Lauantaina isyyspakettia shoppaillessani yritin myös vaivihkaa tiirailla ympärilleni kaupan newborn-osastolla pikkiriikkisiä pikkupöksyjä katseellani etsien, mutta eipä vaan näkynyt. Tästä kaikesta olen siis päätellyt, että vastaus otsikossa esittämääni kysymykseen on siis Ei. Vai mitä? Tulkitsen asian siten, että vaipat ajavat alkuunsa housujen virkaa, eikä housuja siis tarvita. No ne vaipathan ovatkin sitten ihan oma lukunsa. Niitä on miljoonia. Edelleen samaista isyyspakkausta kootessani päädyin marketin vaippaosastolle pähkäilemään varttitunniksi mitä pitäisi ostaa. Vaippoja kun oli eri merkkien ja mallien lisäksi kymmenissä eri kokoluokituksissa alkaen newborn-koosta, joka oli määritelty 2-4kg:sille vauvoille. Siis miten niin? Minä kun olen ymmärtänyt, että nykypäivänä pääsääntöisesti jokainen vastasyntynyt on vähintään sellainen kolme ja puolikiloinen, ja yhä enenevässä määrin myös sitä suurempia pukkaa tulemaan. Onko tuo nyt sitten joku keskosvauvojen newborn-koko, vai myydäänkö kyseistä mallia nimenomaan toiveikkaan hyväuskoisille tuleville äideille. Päädyin ostamaan paketillisen jotain Midi-kooksi kutsuttua, 4-8-kiloisille. Mahaani kun katselee, niin enpä usko hetkeäkään, että sen asukas on maailmaan tullessaan yhtään liian pieni niihin.

5 kommenttia:

 1. Siskonpoikani vaipanvaihtoa seuranneena, niissä on eroja niissä vaipoissa. Joistain tulee läpi, toiset tuntuu nopeammin märältä. Mutta enpä nyt muista kumpi oli parempi, Libero vai Pampers... Pirkka ainakin tais päästää läpi.

  Muistan myös kun ensimmäistä kertaa olin vaippahyllyllä, etsimässä vaippoja siskon vauvakutsuille tekeillä olevaan vaippakakkuun. Niitä oli miljoonia erilaisia vaippoja! Vähän epäillen ostin varulta paketin "ykköskokoa" (2-4kg), ja käyttöönhän ne tuli, poitsu kun syntyi 3 viikkoa etuajassa :)

  Ja siis hei, uus lukija ilmottautuu :)

  VastaaPoista
 2. Meillä newborn-koko oli käytössä ekat pari viikkoa, ts. pari pakkausta. (Ovat pieniä.) Poika oli ihan perus 3,5-kiloinen syntyessään. :)

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia emminkäiselle ja anonyymille. Käynpä siis hankkimassa myös ainakin yhden paketin noita pikkiriikkisiäkin vaippoja. :) ja tervetuloa lukijaksi emminkäiselle!

  VastaaPoista
 4. Vauvat ovat monesti syntyessään myös jaloista vähän rimpuloita, minkä takia vaipat saattaa falskata lahkeesta vaikka koko olisi painon puolesta ok. Tähän auttaa vain eri vaippamerkkien vertailu, vähän eri mallisia kun ovat, ja tietysti vauvan kasvu niin että niitä reisimakkaroita alkaa muodostua :) Ykköskoko jää nopeasti pieneksi, mutta alkuun niitä tarvitaan. Meillä on tykästytty Pamperssiin.

  Ja alushousuja ei tarvita muuten, kuin jos se on tyttö ja käytät kesällä hellemekkoja, sillon on kiva laittaa vaipan päälle pikkarit. Tai vaikka helleyön nukkuma-asuna paita+pikkarit :)

  Ihanaa viimeisten viikkojen odotusta sinulle! :)

  -M-

  VastaaPoista
 5. Kiitoksia hyvistä neuvoista, nyt voin taas jatkaa odottelua hieman viisastuneena. :)

  VastaaPoista