Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

tiistai 18. lokakuuta 2011

33+1 Lasten kirjakerhot

Minä rakastan kirjoja. Olen harrastanut lukemista heti kuusivuotiaasta saakka kun ylpeydestä hehkuen mainostin äidilleni lukeneeni ihan itse elämäni ensimmäisen kirjan. Kirjahan oli suuri merkkiteos nimeltään Mat-ti me-nee kou-luun, tai jotain sinnepäin… No joka tapauksessa siitä asti olen ahminut kirjoja; hevoskirjoja, Lotta-kirjoja, Tiina-kirjoja, jännityskirjoja, dekkareita ja rakkausromaaneja on kulunut laidasta laitaan. Kirjojen maailma on aina ollut hyvä paikka paeta oikeaa maailmaa aina tarpeen tullen. Niinpä toivon, että pikkujamppa tulee joskus jakamaan tämän suuren intohimon kanssani ja voimme silmät loistaen käydä keskustelua Peter Panin syvimmästä olemuksesta. En sitten tiedä muista syntymättömistä vauvoista, mutta meidän tyyppimme kuuluu jo kahteen kirjakerhoon. Heh.  Aikani perehdyin ensin netissä eri lasten kirjakerhojen tarjontaan (ja liittyessä mukana tuleviin kylkiäisiin) ja valikoin kerhoiksemme Suuren Suomalaisen Lasten Kirjakerhon, jossa liittymishintaan sai mm. Astrid Lindgrenin rakastetuimpia satuja sekä Vau-kerhon, johon aluksi suhtauduin vähän epäillen, mutta totesin sitten, että siellä on ehkä parhaiten huomioitu eri ikäiset lapset, ja jopa ihan vauvatkin. Viime viikolla sitten sainkin jo noutaa paketit postista. Kerhoihin liittymisen lisäksi olen jo vuosikausia hamstrannut alennusmyynneistä sellaisia satuklassikoita, joita kaikkien lasten tulisi minun mielestäni päästä kuulemaan sekä Mauri Kunnaksen ihania Koiramäen kirjoja niiden upean kuvituksen takia. Nyt vain odotellaan, että milloinka sinne satujen maailmaan pääsee taas sukeltamaan hyvällä syyllä uudestaan.
 


Kuvassa Vau-kirjakerhon liittymispaketin satoa. Uniriepu, kehtolaulu-CD ja -sanat-kirjanen,
Pikku-Eetu-kirja, ja pieni pahvinen Pupu-kirja

2 kommenttia:

  1. Me ollaan oltu tuossa Vau-kirjakerhossa esikoisen syntymästä asti. Oon kyllä tykännyt, vaikka ei nyt ihan jokainen paketti oo ollut mieluisa. Onneks ne on helppo perua, jos muistaa. :D Ja voihan ne palauttaa, jos ei halua niitä, mutta sitä en oo koskaan saanu aikaseks...

    Mutta siis minä oon kans lukenut älyttömästi siitä asti, kun opin 5-vuotiaana lukemaan. Ja näyttää kyllä siltä, että poika on perinyt äitinsä lukuinnostuksen, sen verran paljon sille sais jo olla lukemassa. Itse kyllästyy aiemmin ku se. :D Ja siis ikää on vasta vajaa 2v, toiset tämänikäiset ei oikein jaksa vielä keskittyä kirjoihin ollenkaan, tälle pitää lukea pitkiä, vähän isompien lasten kirjoja, ku nuo taaperokirjat on liian tylsiä. Ne Vau-kirjatkin alkaa olla nyt liian pienille tarkotettuja. Onneks on kirjasto! Koiramäen kirjat tuntuu olevan vielä vähän liian vaikeaselkoisia, mutta veikkaan niidenkin kohta olevan tosi mielenkiintosia. :)

    VastaaPoista
  2. Onnea olkoon vauvan johdosta!! Ihanaa aikaa nuo ensimmäiset päivät (ja viikot, ja kuukaudet ja vuodet..) :-)

    VastaaPoista