Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

maanantai 24. lokakuuta 2011

34+0 Puuhailtavaa äitiyslomalle ennen h-hetkeä

Kukahan neropatti on keksinyt tämän raskausajan laskuopin. Tänään alkoi raskausviikko 35, mikä kuulostaa siltä, että potentiaalinen synnytys olisi käsillä 5 viikon päästä. Vaan hähhäh, eipä olekaan. Todellisuudessahan tänään on siis päivä 34+0 raskauden kestossa, ja arvioituun synnytykseen viikkoja jäljellä kuusi. Blaah! Vau-kirjan mukaan pikkuotus painaa tämän viikon paikkeilla noin 2300 grammaa, mutta voinpa kertoa, että mikäli yritän hetkeksikään heittäytyä selälleni makaamaan, on jampan arvioitu paino lähempänä 10 000 grammaa. Tai siltä se ainakin tuntuu. Muutenkin, jos keskimäärin kuukaudessa sanotaan olevan neljä viikkoa, kestää raskaus kokonaisuudessaan 10 kuukautta, eikä suinkaan yhdeksän, niin kuin puhutaan. Jos minä olen ollut raskaana 34 viikkoa ja jaan sen neljällä, olen siis ollut raskaana 4 x 8 + 2 viikkoa, eli kahdeksan ja puoli kuukautta. Näin ollenhan laskettuun aikaan pitäisi olla kaksi viikkoa jäljellä eikä suinkaan kuutta. Argh! No tiedänhän minä toki, ettei kalenteria lueta ihan kirjaimellisesti noin, mutta juuri nyt kun olo on mitä on, toivoisin, että luettaisiin.

Mutta asiaan. Päivän teemana ajattelin listata, mitä hommia olisi ohjelmassa tälle niinkutsutulle lomalle. Tänään tosin olin jo hoitamassa osaa asioista, mutta koska ne ovat edelleen vaiheessa, siispä listalle edelleen pääsköön.

-      pese loput jampan vaatteet

-      pese harsot, lakanat ja muut petivaatteet

-      desinfioi pullot ja tutit

-      organisoi vaatekaapit ja vaatehuone niin, että jampan kamatkin mahtuu sinne (tällä hetkellä iso osa vaatteita sekä yhdistelmät on edelleen säilytyksessä tulevan mummin luona…)

-      valikoi kaappeja läpikäydessä kirpparille menevät kamat ja yritä heittää edes jotain roskiinkin (Olen parantumaton hamsteri. Omistan edelleen mm. vaatteita, joita olen käyttänyt 14-vuotiaana. Niillä on tunnearvoa. On on.)

-      tee lista sairaalakassiin tarvittavista tavaroista

-      pakkaa se hemmetin sairaalakassi

-      opettele käyttämään turvakaukaloa ja yhdistelmiä

-      osta joululahjat (ja –paperit ja –nauhat)

-      tee joulukortit

-      Kirjoita (ja lähetä?) ne joulukortit ja pakkaa ne lahjat

-      tee ristiäiskutsukortit

-      päivitä vauvakirjaa

-      täytä pakastin jo etukäteen vierasherkuilla

-      tee lista henkilöistä ja numeroista, joille tyypin maailmaantulosta ilmoitetaan

-      viimeistele vauvanhuoneen sisustus

-      hanki ”vauvan lääkekaappiin” tarvittavat tuotteet

-      kiinnitä noin miljoona valokuvaa albumeihin ja kirjoita kuvatekstit

-      jatka ikuisuusprojektina olevaa reseptivihkon päivitystä (eli valikoi, leikkaa, liimaa..)

-      laita joulu. Mm. kuusi. Olen päättänyt, että nyt kun meitä on jouluna kolme, se on riittävän hyvä peruste hommata joulukuusi. Tähän asti sitä ei ole ollut.

-      Lue ne monta monituista kirjaa, jotka olet kirjastosta varannut ja hakenut, ja joita et ole ehtinyt lukemaan. Tee sama kaikille moniaisille aikakauslehdille, joita olet syksyn ajalta säilönyt, kun et ole ehtinyt lukea. Katso myös boksilta pois ne kymmenet tunnit tallennettuja hömppäsarjoja, ennen kuin boksin muisti tule kertakaikkiaan täyteen.

Että tällainen lomaohjelma. Alkaa pikkuisen vaikuttamaan siltä, että kiirettä pukkaa. Isäntä kyllä naureskeli, että vähintään tuo reseptihomma jää edelleen vaiheeseen. On meinaan ollut melko pitkään jo työn alla…

2 kommenttia:

  1. Ihana lista, kiitos Sandy, kun säästit multa ihan hirmuisen vaivan. :)

    VastaaPoista
  2. Ollos hyvä vaan. Kiva jos auttoi. Varmaan meillä tässä vaiheessa raskauttaolijoilla on väkisilläkin ainakin jotain samanalaista asiantynkää hoidettavana. :D

    VastaaPoista