Reaaliaikaan

Tervetuloa seuraamaan raskauspäiväkirjaani. Löysätkää pipoa jo valmiiksi, elämä ei aina ole niin vakavaa.

tiistai 25. lokakuuta 2011

34+1 Sairaalakassi ja masukuvaa rv 35

Vau-kirja kehotti jo rv 33:lla siellä isän odotus-puolella isää huolehtimaan, että tuleva äiti pakkaa sairaalakassin. Siellä äitipuolelle ei kyllä ole vielä käsketty pakata mitään. Olettavatkohan kirjantekijät, että meillä naaraspuolisilla raskausdementia on jo tässä vaiheessa tehnyt tehtävänsä ja on parempi antaa isien huolehtia kaikesta järkevästä? No, tehtävähän se on joka tapauksessa, ellei sitten halua äkkilähdön yllättäessä pyytää miestä kuskaamaan tavaroita sairaalaan ja ottaa riski, että ukkeli onnistuu kiikuttamaan mukanaan juurikin ne vaatteet, jotka eivät ole mahtuneet päälle enää puoleen vuoteen ihohoitotuotteista sun muista puhumattakaan. Tuntuu vaan hippasen hankalalta asennoitua pakkaamaan tavaroita, joita ehkä tarvitsee neljän viikon päästä, ehkä kuuden tai ehkä pahimmassa tapauksessa vasta kahdeksan viikon päästä (härregyyyd). Meinaan saattaa tuo sää esimerkiksi hieman vaihdella lähtöajankohdasta riippuen. Ajattelin nyt kuitenkin yrittää tässä listata ainakin jotakin kassiinpantavaa. Nettihän tursuilee erilaisia vinkkejä, mitä mukaan kannattaa ottaa. Ehkä huvittavin vinkkilista löytyy Bebesinfon (http://www.bebesinfo.fi/sivu.php?artikkeli_id=62) sivuilta, joissa olennaisina asioina listataan mm. jumppamattoja (huom. vielä oikein monikossa), laventeliöljyä, kynttilöitä, oma päiväpeitto, imetystee (mikä??), vauvalle Ruskovillan silkkimyssy (muu ei varmaan käy?), kertakäyttöiset kuoharilasit ja viinipullo. No mikäpä siinä, kukanenkin taaplaa tyylillään. Myönnän kyllä itsekin hetken aikaa harkinneeni oman jumppapallon mukaanroudaamista, koska sen päällä köllöttely on jo alkuraskaudesta auttanut mahakipuihin ja oman mankan, koska jos synnytys venyy, haluan kuunnella omanalaistani musiikkia enkä mitään klassista radiokanavaa (saattaa muuten angstit ampaista ihan uusiin stratosfääreihin). No, valmennuksessa kerrottiin, että sairaalasta löytyy palloja ja stereoita, eli ehkä säästyn siltä, että joutuisin kottikärryillä kantamaan tavaraa mukanani. Mitä sitten luulen tarvitsevani:

-kamera ja laturi
-kännykkä ja laturi
-hygieniatuotteet = puhdistusemulsio, kasvovesi, kosteusvoide, shampoo, hoitoaine, hiuslakka, harja, hiusrenksuja /huivipanta, huulirasva, suihkugeeli, vartalovoide, käsivoide, hammasharja, -tahna, -lanka, deodorantti, meikit, hajuvesi?. (Tämä on muuten meikäläisittäin hyvinkin karsittu lista. Jos ottaisin mukaan normirepertuaarin, tulisi mukaan tietysti vielä silmänympärysvoide, hiuksiin jätettävä hoitoaine, muotoilutuote, jalkavoide, selluliittigeeli, raskausarpia ehkäisevä/korjaava voide, karvapoistogeeli ja höylä, hiustenkuivaaja ja –suoristaja… Oletan kuitenkin, että kyseisenlaisen suorituksen jälkeen silmäryppyjen hoito ja karvojen ajelu ei ole ihan päällimmäisenä mielessä..?)
- lukemista
-CD-levyjä (varoitus Oysiin samoihin aikoihin tähtääville, hevillä ei hävitä…)
-eväitä, juomista ja herkkuja (ja luumuja ja lakuja..)
-kotiutumisvaatteet (kun vaan tietäisi, että paljonkohan sitä pakkasta jo sitten on. Oletan, että collegehousut ja pitkät kalsarit- osastolla lähdetään hehkeästi kohti uutta perhe-elämää)
-neuvolakortti (ihan varmaan unohdan)
-nimi- ja numerolista henkilöistä, joille ilmoitetaan asiasta
-omia sukkia
-muistivihko ja kirjoitusvälineet
-korvatulpat
-mp3
-Kotiin valmiiksi turvakaukaloon vauvan kotiutumisvaatteet ja hoitolaukku. Avokki muistanee tämän tuoda kun saapuu meitä hakemaan.
Muuten siis ajattelin, että niillä sairaalan karmeilla kamppeilla mennään sielläoloaika. Ei suuresti huvita alkaa pyykkäämään jossain sadassa asteessa kaikkia omia vaatteita kun ilmeisesti sitä vuotaa kuin pistetty sika ne ensimmäiset päivät. Vähän lisäksi arveluttaa, että pitääköhän minun tosissaan raahata omat pullot ja tuttelit mukaan, kun kuulemma se on tämä sairaaloiden imetysmyönteisyys (pakotus) mennyt niin pitkälle, ettei sitä korviketta oikein anneta…? Kertokaa toki jos kokemuksia löytyy. Lisäksi otetaan mielellään vinkkiä vastaan, mitä listalta puuttuu.

Alla vielä masukuvaa viikolta 35, eli 34+0 ja vertailupohjaksi kuvasarjaa päiviltä 30+0 ja 32+1… jep..iso se on.

6 kommenttia:

 1. Muuten tuo sun lista näyttää ihan hyvältä, mutta hajuveden jättäisin kyllä kotiin. Sairaalassa ei kauheen mielellään sais käyttää hajusteita. Hajusteherkkiä on nykyään niin tosi paljon. Mulla oli esikoista synnyttäessä mukana omat sisäkengät, OYS:ssa nimittäin on tosi huonot sisäkenkävalikoimat. Ja synnyttäneille annetaan ne kaikkein huonoimmat, ku siellähän ollaan terveitä ja hyväkuntoisia eikä tarvita kunnon sänkyjä eikä muitakaan kamppeita. :D (Ne sängyt oli ainakin kaks vuotta sitten ihan kaameita - mulla oli alkuun sellanen, josta ei saanut korkeutta säädettyä ollenkaan enkä meinannutkaan päästä siihen kiipeämään edes jakkaran kans...) Kotiintulovaatteet oli samat ku synnyttämään mennessä, mutta mulla käynnistettiin niin ne ei sotkeutuneet mihinkään eritteisiin. Tällä kertaa taidan laittaa varavaatteet vauvan kotiintulovaatteiden mukaan kaukaloon, että jos vaikka sattuu niitä tarvimaan. Veikkaisin, että verkkareilla mennään täälläkin.

  Kyllähän ne OYS:ssakin on aika tarkkoja sen lisämaidon kans, mutta luulis jos sanoo, ettei aio imettää, niin sitten annetaan korviketta. :) Pitää vaan itse olla tiukkana.

  VastaaPoista
 2. Mahaa piti vielä kommentoida, on se sullakin jo melkonen pömppä! :D

  VastaaPoista
 3. Tell me about it...mahasta siis..eilinen kuva on vielä otettu illalla kymmenen maissa kun pötsi on suurimmillaan. (Se on aina aamuisin kohtuuden mitoissa ja sitten turpoaa tunti tunnilta..)

  VastaaPoista
 4. masu = masu = masu = <3

  sairaalakassin pakkaamista pohditaan täälläkin, mukaan lähtee itselle juotavaksi vadelma-Trippejä (I need a TRIP every now and then) Laventeliöljyä ja kynttilöitä?? Ei mun synnytykseen, kiitos. :D

  VastaaPoista
 5. Itsekin kassin sisältöä kovasti pohtineena ja karsineena kerronpa, etten tarvinnut itse sairaalassa oikeasti mitään muuta kun kasvopesukamat ja hammasharjan. Sekä hiuslenkin. Meikkaaminen tai mikään muukaan ehostautuminen ei käynyt mielessäkään! Ja itsellä synnytys menikin tosi erilailla kun olin suunnitellut, joten siinäkään en voinut hyödyntää jotain pientä mukaan otettua. Rauhoittava musiikki sai voimaan pahoin! Mutta siellä kaapissahan ne säilyvät, jos vaikka jotain tarvitsisikin ;) Jätä muuten hajuvesi, mulla meinas lennellä kaikkea ilkeää kun viereinen nainen suihki hajustettua hiusainetta mun vauvan lähellä... osastolla voi leijailla pieni hormonihöyry...

  VastaaPoista
 6. Joo aattelin kyllä vähän itsekin, että hajuvesi saa tod.näk. jäädä kaappiin. Ja epäilen myös, että ei niitä meikkejäkään tule käytettyä, kun tahtoo jo nyt kotona lomaillessa alkaa tuo naamataulun puunaamimen unohtua.

  VastaaPoista